top of page
woonkamer.jpg

STAMPPOT MET SAMBAL

Milo gaat op bezoek bij oma Mientje. De geur van verse kroepoek danst met hem mee op de gang naar de voordeur. Eenmaal binnen begint zijn ontdekkingsreis. In elke kamer ziet Milo bijzondere dingen, dingen die je niet bij iedere oma ziet. Zijn ogen worden getrokken naar de magie van de vuurspugende berg op het schilderij aan de muur, hij rijdt op vliegende gekleurde draken in de slaapkamer en smult van een witte kroket. Sommige dingen zijn spannend en ongewoon, maar ze horen bij oma Mientje – en daarom ook bij Milo.

EEN KINDERBOEK OVER EEN INDISCHE OMA

Een bezoek van het jongetje Milo aan zijn Indische oma staat centraal in dit boek van Monique Boon met illustraties van Jeroen Krul. Het verhaal haalt allerlei dierbare herinneringen naar boven over een Indische oma en alles wat daarbij hoort. Voor Indische ouders, maar ook voor de oma’s en opa’s die voorlezen, is het boek een manier om met hun kinderen terug te blikken naar de sfeer die zij bij oma thuis ervoeren. Het gaat over de dingen die haar bijzonder maken, anders dan andere oma’s, omdat zij Indische roots heeft.

In woord en beeld schetst Stamppot met Sambal deze Indische gewoontes, gebruiken en taal die vele generaties nog kennen van bij oma thuis. En vaak is dit erfgoed dat vele jongere mensen met Indische achtergrond nu zelf omarmen, toepassen, gebruiken of als herinnering aan de muur hebben hangen. Het verhaal van Milo, verteld door Monique Boon en geïllustreerd door Jeroen Krul, is een middel om dit door te geven aan de volgende generaties.

Bestel het boek via onderstaande button!

3-4.jpg
oma-wit.jpg
Stamppot-met-sambal-omslag_HR.jpg
b1.jpg
g1.jpg
bottom of page